A “bourgeois” párt

Posted on 2008. április 02. Szerző:

7


Alakulgatnak a Magyar Polgári Párt helyi szervezetei. Itt is volt már az ideje hisz a “szecesszió” óta jónéhány hosszú esztendő telt el, ami alatt az RMDSZ alternatíváját kínálni kívánó társaság az érdemi szervezkedés helyett azzal ütötte el az időt, hogy Wass Albert esteket meg ellen-Március 15.-ünnepségeket, székely nagygyűlést és autonómia népszavazást szervezett.

A csapat képviselni akarja az erdélyi magyarságot ország s világ előtt, mert hitük szerint csak ők azok, akik hitelesek. Nem ferdült bele a gerincoszlopuk a bukaresti bársonyszékekbe, hatékonyan tudnak majd érdekeinkért kilincselni a Dâmboviţa partján és Brüsszelben is. Gondolom különösen igaz ez, azokra a tisztelt tagokra, akik frissen diplomáztak valamelyik világhírű sámánképző egyetemen vagy most tették le a felsőfokú nemzetközileg is elismert újgúr-kazah-ótürk nyelvvizsgát.

Programjuk egyelőre bizonyára valamelyik asztalfiókban tanyázik, mert nem nyílvános. Amit céljaikról ki lehet deríteni az az alapszabályzatban van éspedig megvédeni a román haza integritását, szuverenitását és a nemzeti kissebségeket is ha már vannak.

“CAP. II. OBIECTIVELE PARTIDULUI
Art. 7. (1) În toate activitatea sa, Partidul urmăreşte numai obiective politice.
(2) În cadrul activităţii sale, Partidul promovează valorile şi interesele naţionale, pluralismul politic si militează pentru respectarea suveranităţii naţionale, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale, a ordinii de drept şi a principiilor democraţiei constituţionale.
(3) Obiectivul Partidului este, ca prin toate mijloacele legale să contribuie la consolidarea democraţiei, a pluralismului politic şi a statului de drept, la dezvoltarea economică, socială, culturală şi instituţională a ţării, precum şi la apărarea drepturilor şi intereselor minorităţilor naţionale din România.”

Itt-ott megjelennek a sajtóban célozgatások autonómiára (de csak annyi mint Caracalon), nemzeti haladásra, és székelyföld mozdonyosítására.

Kihasználom az alkalmat, és szívből kívánok nekik sok sikert meg egy számítógépet, hogy legyen amin összehozzanak egy honlapot maguknak mert az még nincs nekik( gondolom a www.partidulcivicmaghiar.com nem az övék). Kitudja, a korral való haladáshoz talán el kell telnie megint egy pár hosszú esztendőnek.

Reklámok
Posted in: MPP, Nemzetsiratás