A 7 legjobb európai liberális kampányvideó

Posted on 2009. június 03. Szerző:

3


Egyszerre dübörög a kampány 27 európai órszágban. Ilyen sem volt még. És olyan sem volt, hogy ilyen sok liberális párt egyszerre kampányoljon egy nyitottabban gondolkodó, egy szabadabban élő Európért. A liberális pártok kampányszpotjai hagyományosan a legjobbak, legérdekesebbek, legmerészebbek szoktak lenni. Lássuk az idei EP választások termését. Lássuk a legjobb 7 európai liberális kampányklippet (a sorrend teljesen véletlen):

1. Német liberálisok: Freie Demokratische Partei

Az EU egy liberális vívmány, Európa egyesülése nem kevésbé. A legszebb szőke politikusoknők meg németek:

2. Dán liberálisok: Det Radikale Venstre

Nem sokat értek meg belőle azon kívűl, hogy több Európa = jobb egészségügyi ellátás. Egy biztos: Dániában a liberalizmusnak nincsenek korlátai:

3. Finn liberálisok: Suomen Keskusta

Énekelni tudnak a finnek, ezt tudtuk. Nem véletlenül vannak a libik kormányon, ha ilyen profi kampányvideókat tudnak gyártani. Óda a szabad életnek:

4. Magyar liberálisok: Szabad Demokraták Szövetsége

Sokszínűség az érték. A sokszínűség megkérdőjelezése már nem. Egy vagy, de nem vagy egyedül. Mozgosítóvideó azoknak akik megunták a jobboldali kirekesztősdit:

5. Holland liberálisok: Democraten 66

Az unió ad meleg vizet, vigyáz arra, hogy a szalámid ne állatkínzás eredménye legyen és hogy az étel biztonságosan készüljön. A szép időt már nem garantálhatjuk:

6. Katalán liberálisok: Convergència Democràtica Catalunya

Van olyan is, hogy a liberalizmus megfér egy adag nacionalizmussal. Amennyi éppen csak kell, ahhoz, hogy Madrid ne szóljon bele dolgainkba:

7. Svéd liberálisok: Centerpartiet

Egységben az erő. Ezt a svédek is nagyon jól tudják:

Ez a lista egy alaposabb válogatás eredményeként jött létre, ahol még egy ennyi videót vágtunk ki. Neked melyik jött be a legjobban a döntős 7 közül?