EU választás: régi pártaktivista idők és újkori egoizmus

Posted on 2009. június 07. Szerző:

0


Készülök választani, nézegetem a híreket stb., mert az EVZ “leszállitja nekünk azt amit kell”.

Onnan idézek:

1. Premierul Emil Boc a votat în această dimineaţă la Cluj-Napoca, afirmând că a mers la urne “în primul rând pentru partid, în al doilea rând pentru România şi în al treilea rând pentru Europa”.

azaz

Ma reggel Kolozsvárott szavazott Boc Emil kormányfő, aki kijelentette: “első sorban a pártért, másodsorban az országért, harmadsorban pedig Európáért” jelent meg az urnáknál.

Puff neki, EU-s szavazás van nemdebár, és ebben maga az EU a kormányfőnk szerint csak a harmadik helyet érdemli. Harmadranguként döntenek róla. Szép kis sorrend, és logika.  DE a Párt, a Párt mindenek, ország és  Európa felett. Ahogy Szisz írta még az 1960-as évek legelején: “a kérges kezek munkájának egy a célja,/tizennyolc millió kéz tevékenységét/hangolja egybe/az okos agy:/a párt.”

2. Elena Băsescu, fiica cea mică a şefului statului, candidat independent pentru PE, a declarat că s-a votat pe sine.”Am votat pentru mine”, a afirmat EBA.

azaz

Băsescu Elena, az államelnök kisebbik lánya, aki az EU parlamenti választáson független jelöltként idult, azt nyilatkozta, hogy önmagára szavazott. “Önmagamért adtam le voksomat”, jelentette ki EBA.

Hol vannak azok az idők, amikor legalább a “gentlemen agreement” miatt, saját magadra, de főként önmagadért nem szavazol, vagy ha megteszed, legalább nem mondod el? Ez lenne az új generáció vagy EBA tényleg ennyire no comment.

Reklámok