Itt az erdélyi magyar szélsőjobb

Posted on 2009. július 05. Szerző:

3


A Magyar Gárda betiltása ellen tüntettek a tegnap Csíkszeredában:

Ugyancsak szombat délután szerveztek szimpátiatüntetést Csíkszeredában a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tagjai. A húsz-harminc többnyire fekete ruhába öltözött fiatal Budaházy György szabadon bocsátását követelte a Magyar Köztársaság főkonzulátusa előtti téren.

A városban már napokkal korábban plakátok jelentek meg, amelyek résztvevőket toboroztak a szombati megmozdulásra, felhívva más szervezeteket is, hogy csatlakozzanak az utcai “figyelemfelkeltő megmozduláshoz”. Végül jelen voltak az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) képviselői is. A HVIM húsz percet kapott a helyi önkormányzattól a tüntetés lebonyolítására, a megmozdulás pontosan ennyi ideg tartott.

A szervezők nevében Szőcs Csongor, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) csíkszeredai tagszervezetének elnöke köszöntötte a megjelenteket, a többnyire a HVIM jelvényeivel ellátott fekete pólós, illetve a magyar gárda egyenruhájára emlékeztető öltözetű fiatalembereket. Többüknél a szervezet fekete alapú zászlója vagy Árpád-sávos lobogó volt.

Link: http://itthon.transindex.ro/?cikk=9793

És még azt mondják egyesek, hogy nincsen erdélyi magyar szélsőjobb. Tessék, itt van.

A HVIM-nek Csíkszereda polgármesteri hivatala ad tüntetési engedélyt. Az EMI-nek a táborát a Hargita Megyei Tanács támogatja, anyagilag is. A HVIM hivatalos meghívot kap az MPP kongresszusára:

Senki sem akarja észrevenni, hogy mennyire súlyos mindez. Így állunk mi a szélsőjobb szervezeteinkkel Erdélyben.

Maholnap igazuk lesz a románoknak: az erdélyi magyar politika iredenta, paramilitáris elemeket támogat. A vakok.