C-B nem mérlegel

Posted on 2009. július 21. Szerző:

2


Cirbolya-Borbolya támogatja a magyarországi nagy áramlatok honi hordalékát. C-B nem mérlegelhet, nem gondolkodhat, nem töprenghet, neki azonnal és tévedhetetlenül mellé kell nyúlnia. És nem egy ízben. Sokszor.

Nem, ő egyszerűen pártatlan, mint egy fenyő, mint a sóska, miként a neve is mutatja.

Cirbolya-Borbolya támogatja a magyarországi nagy áramlatok honi hordalékát. C-B nem mérlegelhet, nem gondolkodhat, nem töprenghet, neki azonnal és tévedhetetlenül mellé kell nyúlnia. És nem egy ízben. Sokszor. Igaz ugyan, hogy tévedni emberi dolog, de ő nem engedheti meg magának, hogy közönséges esendő legyen, ő tévedhetetlen, csalhatatlan, mindentudó, hiszen azért választotta őt háromszáz valahány ezerből az elsöprő többség. Szerencsére nem a demokráciát elsöprő többség. Mert akadnak mások is a megyében, sőt horribile dictu még Gyergyószentmiklóson is.

De C-B maga akart lenni Szent Miklós, akiről a hágiográfia azt tartja, hogy Szmirnában ajándékot osztogatott a szegény szűzeknek. Igaz drága jó Mikulics bácsi nem tudta, hogy a mai szűzek apja Huzavona Gárdiel arkangyal. C-B tábori pénzeket osztogat mint objektív humanista. Fedelet, mint Biedermann a gyújtogatóknak.

C-B-t emlékeztették rá, hogy az RMDSZ színeiben lett góré. Föl sem veszi. Neki mindenki tanácselnökének kell lennie. Mindenki Csabikája. Sóskaleves ŕ la cirbolya. Az EMISZ-Hargita szebbség- és jobbságverseny zsűrije.

Ami elgondolkoztató, hogy tetteiben és habitusában alig különbözik a kisebb rangú, vezérkedésben rámenősebb székelyudvarhelyi kollégájától, aki hétvezér képében bronzba öntette magát az udvarhelyi főtéren. És akkor, elgondolkodtam, ha efféle vezérbikák vezetik majd az autonómia gulyáját, akkor alighanem aggályos a jövő innen Európából tekintvést.

Akkor abban a területi, nyelvi, politikai, kulturális autonómiában a székely demokrácia szépen kineveli majd saját felfalóit, megsemmisítőit. Akik a naiv politikailag alutájékozottak és nem szavazók, a közömbösök mögül és hátán kerülnek be a hatalomba. Fognak is gárdák masírozni és rendet teremteni előbb a putrik között, majd a blokkokban, a falvakban, majd az utcákon, átveszik a rendőrök, csendőrök, közösségi zsandárok feladatkörét és fegyverzetét.

Végül rendet teremtenek a fejekben is, és eltapossák a Cirbolyákat-Borbolyákat, hiszen azok gyomnövények, amelyek más politikai szervezetben eresztettek gyökeret, kapták a tápot, megbízatást, erőst különbözőben a Fonák-Vonákétól. A színházak majd az Árpád a sávost játszák, és az Ifjú (Magyar) Gárdát olvassák jelszavakra zanzásítva, reggel 6-kor harsan a kürt és riad a székely, talpig vasban, zárt sorokban masíroz a főterekre, amelyeket akkor már a nagy előd iránti tiszteletből Appelplatznak fognak nevezni.

Természetesen három nyelven.

Sebestyén Mihály

http://umsz.manna.ro/velemeny/c_b_nem_merlegel_2009_07_21.html