Csalódtam a szélsőjobban

Posted on 2010. március 16. Szerző:

37


Kolozsvári illetőségű szélsőjobb barátaink vér(és becsület)lázító fantáziátlanságukról tettek tanúságot Március 15-én, minden magyarok nemzeti ünnepén.

Árpádsávos zászlókkal, fasiszta szimbólumokkal és „Székelyföld nem Románia” feliratú transzparensekkel felfegyverkezve ugyan, de fegyelmezetten, engedelmesen beálltak a sorba – díszbeszédet hallgatni és negyvennyolcas emléktáblát koszorúzni. Pedig

annyi minden egyebet ünnepelhettek volna

ezen a nem akármilyen napon.
Például 69 és fél éve vonult be Kolozsvárra vitéz Nagybányai Horthy Miklós, Magyarország kormányzója fehér lovon, hogy üdvözölje híveit Észak-Erdély visszacsatolásának alkalmából.
Vagy 113,1863 éve (gyengébbek kedvéért: száztizenhárom egész ezernyolcszázhatvanhárom tízezred éve, azaz 113 éve és 68 napja) született Szálasi Ferenc, a Magyar Nyilaskeresztes Párt alapítója és a Hungarista mozgalom megálmodója.
És nem utolsósorban, négy nap híján egy hónap múlva (azaz mínusz 27 napja) a Jobbik Magyarországért párt parlamentbe jutásával új fejezetről beszélhetünk a Magyar Köztársaság jelenkori történetében.
Errefel itt

tökölnek Petőfivel,

a márciusi ifjakkal és az 1848-as forradalommal, ami még egy rendes ballibsizésre, buzizásra, komcsizásra, zsidózásra, cigányozásra, ateistázásra sem ad igazi alkalmat.

Mi tagadás, csalódást okoztak. Többet néztem volna ki belőlük…

Posted in: Transylvanicum