Zombi? Az nem-nem!

Posted on 2011. november 16. Szerző:

0


Bulvárhírnek az se semmi, ha a hírszerkesztő épp azon csámcsog, mit dob ki a Google a ‘Romanians are’ kifejezés különböző nyelvű változataira.

Nos, ismervén a többségi nemzet képviselőinek fizikai és mentális hiányosságait, aligha lepődhetünk meg az eredményeken. A keresőmotor valósággal kényeztet a nem éppen hízelgő minősítések kavalkádjával: ‘tetvesek’, ‘mocskosak’, ‘hülyék’, ‘koldusok’, ‘színesbőrűek’ és ‘csúnyák’ gazdag választékából szemelgethetnénk, ha éppenséggel jellemezni óhajtanánk román ajkú állampolgártársainkat.

Miután megfelelőképpen kiszórakoztam magam, azért csak furdalni kezdett a kíváncsiság, vajon milyennek láthat minket, magyarokat a nagyvilág.

A „Hungarians are” első találata mondhatni kötelező módon a wikipédiás szócikk, a közvetlenül a második viszont annál érdekesebb:

Hungarians are dirty ghoulies who wash in peanut oil. Heil healthcare!

Aki esetleg nem tudná, mit kezdjen a szótárban sem található ‘ghoul[ies]’ kifejezéssel:

A ghoulok zombiszerű teremtmények, akik az őket létrehozó vámpír parancsait követik. Szánalomra méltó teremtmények: gondolkodásuk, mozgásuk, reakcióidejük gyakorlatilag retardált, bár ha erőről van szó minden gond nélkül képesek darabokra tépni egy embert, és ellenálló-képességük is óriási (csak akkor halnak meg ha a szívüket vagy a még „agyként” funkcionáló szervüket megsemmisítik). Ráadásul harapásukkal magukhoz hasonlóvá teszik a megsebesített áldozatot, így lakott területen zombikhoz hasonlóan szaporodhatnak.

Zombi? Az nem-nem! Végülis tetvesnek, mocskosnak, hülyének lenni sem lehet épp olyan borzalmas…

Posted in: Rasszizmus