Az autonómia lejáratása

Posted on 2012. november 22. Szerző:

7


Ha van tökéletes kommunikációs csőd, akkor a most folyó választási kampányban az Erdélyi Magyar Néppártnak sikerült egy igazán méreteset összehoznia. A baszkföldi EP képviselő arról beszél a videón, hogy milyen nagyszerű dolog az autonómia. Remek, tapsol a szívünk, Baszkföld e jeles képviselőnője támogatja az erdélyi magyarok autonómiatörekvéseit. Csakhogy, a románul is feliratozott videóban elkezd arról is beszélni, hogy Baszkföld többet akar már: függetlenséget. (Ha annyira jó az autonómia, ugyan miért is? Talán nacionalisták?)

Nos, a románok pont attól félnek, még a józanul mérlegelők is: az autonómia az első lépés a függetlenedési kísérletek fele és az erdélyi magyarok nem fognak megelégedni egy esetleges autonómiával. Ezúttal gratulálunk a néppártosok remekül képzett kommunikációs és egyéb szakembereinek: egy már így is rosszul kommunikált ügyet sikerült már az elején végérvényesen lejáratniuk.


Józan, magyarbarát blogon kommentár a fenti videóról és a hasonlóan autonómia öngólok walesi illetve flandriai, szintén autonómiában élő, de kisebb hazájának függetlenséget óhajtó képviselőktől.