Büntetőszavazat kéretik

Posted on 2012. december 06. Szerző:

6


A Központi Választási Bizottságba delegált RMDSZ-tisztviselő csuklás nélkül szavazta meg, hogy az Erdélyi Magyar Néppárt szászfenesi óriásplakátja törvényellenes – többek között arra hivatkozva, hogy az Autonómiáról és/vagy Föderációról szóló kampány szembemegy az alkotmányos renddel („panoul electoral are un conținut contrar ordinii constituționale”). Efféle kényes helyzetekben szokás firtatni a dolgok mélyebb hátterét, de az illetékes nem jött különösebben zavarba: „Ez az ügy nem arról szól, hogyan viszonyul az RMDSZ az autonómiához. A törvény betartása mellett szavaztam”.

Politikai ellenfél törvénytisztelően és kötelességtudóan kigittelve, Érdekvédelmi Szövetségünk tehát nyugodtan kampányolhat tovább az ország régiókra alapuló adminisztratív újrafelosztásával, mert ez ugye nem megy szembe az alkotmányos renddel, „csupán” az alaptörvény módosítása szükségeltetik hozzá.

Nos, a jellemtelenségnek és a kettős mércének ilyen szintű összefércelését jobb helyeken büntetőszavazatokkal illik honorálni. Habár hazánk már csak a kritikán aluli választási felhozatal folytán sem nevezhető jobb helynek, mindenképp javasoljuk az ötlet fontolóra vételét, hátha következő alkalomra megjön az RMDSZ kedve ahhoz, hogy az etikát ne csak a szótárban tartsa elébb valónak a kampányérdekeknél.

Ha még lesz következő alkalom, természetesen.

Reklámok