A definíció szűksége

Posted on 2013. június 07. Szerző:

0Nem volt elég a Neptunosok titkos paktuma, a Bolyai egyetem elárulása, a területi autonómia bukása és Marosvásárhely eleste? Hála a legújabb RMDSZ-es balfogásnak, ismét gyengült egy jó adagot az amúgy sem fényes nemzetpolitikai pozíciónk. A maszol.ro portál szerint ugyanis

Explicit módon megtiltja az azonos neműek házasságát a módosított alaptörvény tervezete. A parlamenti alkotmánymódosító bizottság szerdai ülésén nagy szavazattöbbséggel elfogadott szövegváltozat szerint „a család a férfi és a nő szabad akaratnyilvánításából létrejött házasságon (…) alapul”. A módosítást az RMDSZ képviselője is megszavazta. (kiemelés tőlem)

Nos, ha nem lenne tiszta, miért is tartjuk aggályosnak a kérdéses módosítást: a fenti szövegváltozat egyszerűen alkalmatlan arra, hogy erdélyi magyarságunk hosszabb távú érdekeit képviselje. Sőt, még elképzelni is rossz, mekkora történelmi lehetőséget puskázott el az RMDSZ azzal, hogy a szöveget a fentebb idézett formájában szavazta meg. Hogy miért? Nos, a homoszexualitás, mint olyan, és azon belül is az azonos neműek házassága valóban nemzetidegen koncepció, gondoljunk csak történelmi egyházaink – lényegében erdélyi magyarságunk – alapvető erkölcsi értékeire. Ennek ellenére e sorok írója mégsem becsülné túl a „buziveszélyt”. A szexuális deviancia ezen formáját eddig is sikerült elszigetelni, művelőit ezután is oda fogja majd szorítani a társadalom egészséges szelekciós mechanizmusa, ahová valók, azaz a perifériára. Így bizonyára nem ezen fog állni vagy bukni az erdélyi magyarság megmaradása. Ágyúval verébre lövés esete forog fenn, ha csak emiatt írnánk át az alkotmány családjogi passzusait.

A népességgyarapodásunkra leselkedő igazi veszély sokkal kevésbé nyilvánvaló. A veszély forrását – a homokosokkal ellentétben, akik egyre gátlástalanabb magamutogatásuk folytán könnyen és idejében kiszúrhatóak – talán csak akkor tudjuk azonosítani, amikor már minden késő. A terméketlen párokról van szó, akik ugyanúgy, betegségük folytán képtelenek a házasságban élők alapvető társadalmi kötelezettségének lerovására, azaz gyermeknemzésre, így implicite a nemzet fennmaradásához való hozzájárulásra. Különösen súlyos felelőtlenség a házasság engedélyezése olyan párok esetében, ahol csak az egyik társ a meddő, magyarul értékes, a magyarság gyarapodásának szolgálatába állítható erőforrás vész kárba. És mégis, egyetlen RMDSZ-es honatyának sem jutott még eszébe, hogy alkotmányjogi alapot teremtsen egy, a házasság előtti kötelező és kizáró jellegű termékenységi vizsgálathoz!

Nem kevésbé veszélytelen az a szituáció sem, amikor a házasulandó felek termékenyek ugyan, de egyik fél román, a másik magyar. Hiába születik gyermek egy ilyen házasságból, ha ez nagy valószínűséggel nem a magyar, hanem a román nemzet sorait fogja szaporítani. Ráadásul egy olyan alaptörvényi kitételt, miszerint a család csakis ugyanolyan nemzetiségű felek között létrejövő házasságon alapulna, jóval nagyobb eséllyel lehetne átpréselni a parlament mindkét házán, mint egy nemzetállam nélküli első paragrafust.

A fentiek dacára a – jelek szerint – teljesen felkészületlen RMDSZ-es képviselő nem fárasztotta magát azzal, hogy továbbgondolja a módosító javaslatot, így a magyarságunknak sokkal kedvezőbb változat, miszerint a család ugyanolyan nemzetiségű nemzőképes férfi illetve termékeny nő szabad akaratnyilvánításából létrejött házasságán alapulna, már csak egy újabb alkotmánymódosítás esetén jöhetne szóba. És ki tudja, hány évet várhatunk még erre, hacsak a román törvényhozás nem tanúsít legalább akkora nyitottságot és rugalmasságot az alkotmány csiszolgatásában, mint a magyar.

Kedves RMDSZ-es fiúk, ezt is sikerült elkúrnotok. Nem kicsit, nagyon. Sebaj, majd legközelebb, ha addigra még meg fogunk maradni…

(megjelent a Nethuszár portálon)