Toró T. Tibor Erdély hangja

Posted on 2014. szeptember 15. Szerző:

0


Már mindenkinek feltűnhetett, hogy újabban a magyarországi média micsoda kitüntetett figyelemmel kíséri az erdélyi magyar ugar parlamenten kívüli  fontoskodó pártját. Ebben még nem lenne semmi különös, hiszen a magyarországi demokrácia és vele együtt a média már csak ilyen: erősen narancsos, de MAGYAR.

Azonban ez a hangzatos című Nem lehet önálló a Székelyföld cikk az EMNP vezetőjét. Olvassák csak (kiemelések tőlem):

“Kíváncsiak voltunk, mit gondolnak erről Erdélyben. Kérdésünkre Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke elmondta”

És nincs más vélemény a cikkben, hiába görgeted lefele a lapot, nem találsz mást. Nehogy már azt lásd. Kelemen Hunor vagy akármelyik RMDSz-es gurunak is van véleménye. Mindez annak ellenére, hogy szó van az idézett cikkben Dragnearól és az RMDSz autonómia tervezetéről is. Íme:

“Liviu Dragnea román miniszterelnök-helyettes szerint semmi esélye nincs annak, hogy a székelyföldi autonómia valaha is megvalósuljon. A szociáldemokrata politikus szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség által kidolgozott autonómiatervezet nem erősíti a bizalmat és az együttműködést a koalíciós partnerek között.”

De hogyan is láthatna a kedves olvasó más véleményt, mikor Erdély hangja már szűk két hete megaszmondta, hogy:

“Kelemen Hunor a bukaresti kormány magyar jelöltje”

Világos útmutatás (értsd. nem igazi magyar, áruló) amelyet az MTI is lehozott, tehát a magyarországi médiára nézve etalon. De, hogy a tisztelt cikkírónak nem telik annyira, hogy az erdélyi népesség szűk 80%-át kitevő románok köréből bár Sabin Gherman-t megszólítsa. Ez aztán a korrekt és objektív tájékoztatás, ez tisztán Erdély hangja. Valahonnan, az álmaikból.