Az EMNT és az öngól

Posted on 2014. szeptember 17. Szerző:

0


Az EMNT és az EMNP (és persze a Demokrácia Központok) mindenféle összefonódása és párhuzamos működése már-már röhejes.

Az egyik (EMNP) vezetője hablatyolt valamit homályosan a skóciai elszakadási törekvésekről:

„Bár a pártnak nincs hivatalos álláspontja a csütörtöki referendummal kapcsolatban, drukkolunk a skótoknak; ha az önállóság mellett döntenek, igazuk van, ha nem, akkor a helyzet még nem ért meg az elszakadásra”

Erre aztán a másik (EMNT) ügyvezetője egy villámcsődületnek álcázott politikai akció kapcsán azt nyilatkozza, hogy:

“minden békés, demokratikus eszközökkel zajló európai elkülönülési, függetlenedési szándék a javunkra van.” Hozzátette: ha Skóciának sikerül függetlenednie, a példa erőt adhat a székelységnek is.

Már csak az elképesztő nevű KOMÁK (Kolozs Megyei Magyar Állampolgárok Klubja) van hátra, hogy ők is mondjanak valamit.

Az már csak hab a tortán, hogy villámcsődület formájában az EMNT akkora öngólt rúgott az egész autonómiás hercehurcába, amekkorát csak tudott. Fejjel mentek a falnak, de jó erősen.  Néhány tucat emberrel a lehető legrosszabb időpontban legénykedve tökéletesen lenulláztak minden esetleges szimpátiát törekvéseik iránt a román köztudatban. Nem mintha az eddigi nyilatkozataikban nem lett volna meglehetősen alaposan az önrendelkezés, az autonómia és függetlenség fogalma összekuszálva. Azonban ennek az agyrémnek is beillő akciózásuknak köszönhetően egyhamar senki sem fogja lemosni az erdélyi magyar autonómiatörekvésekről a függetlenség foltját. Nesze nektek, autonómia.

Frissítés (hogyha nem lett volna a bevezetőben említett EMNT és EMNP összefonódás és skótoknak való üzengetés elég): Kolozsváron is kivonultak a legények. Csupa hárman, köztük Soós Sándor EMNP-s (egykori EMI-s) és Fancsali Ernő (az Autonomy of Transylvania alapítója). Ezen kívül két fotós, akiknek munkahelyét hadd ne firtassuk.

Reklámok