Rólunk

Bíró Béla (birobela)

Életem egy pillanatában úgy tűnt, hogy Magyarország kiszabadíthat a kisebbségi lét kelepcéjéből, de ma már tudom, hogy ott az itteninél is fájdalmasabb kisebbségi létbe csöppentem volna. Megúsztam a dolgot, talán hogy ráébredhessek: kisebbséginek lenni rang. A többségi tudat az intellektuális leépülés nyitánya.
Meggyőződésem, hogy nem a demokráciát tagadom, csupán egy másfajta demokráciában gondolkodom, amikor úgy vélem: ép eszű ember nem válhat többségivé.

Bíró Zoltán (kesztió)

„Korlátolt, félművelt, demagóg, impertinens senkiházi, szekusivadék, felfuvalkodott, öntelt hólyag, aki önerőből semmit se ért el, arról nem is szólva, hogy más embereknek soha nem segített.”
Csak egy méltatás a sok közül – nehézsúlyú hitetlenkedőket is meggyőzendő, mennyire kifizetődő liberálisnak lenni. Azoktól pedig, akiknek továbbra sem világos, miért is éri meg nekünk, még rendszeresen megkapom a bértollnokot, na meg a nemzetárulót.
Civilben amúgy Bug és Debug fia vagyok én.

Czika Tihamér (Tihi)

Jogász, vidékfeljesztő, publicista, doktorandusz, jogharcos, amatőr fotós, és utazó. Diákkoromban majdnem három évet Amerikát tapostam, pontosabban New Yorkot. Onnan ismertem meg valójában Erdélyt, és jöttem rá, hogy sem jobbra sem balra, hanem előre kéne menni végre. Egy időben majdnem politikus lettem, de elég hamar benőtt a fejem lágya.
De ami folytonos szerelem nálam jó pár éve, az a publicisztika.
Véleményeim általában merész megközelítések, nonkonformisták, erdélyi konzervatív szemmel néha „ballib szélsőségek”. Pedig én csak egyszerűen liberálisnak és humanistának tartom magam, és próbálok ehhez következetes maradni.

Silye Lóránd (Lolka)

Parányőslényeket kutató földtanász és egy kicsit egyetemi oktató is. Vagy fordítva.
Szereti a kolozsvári, erdélyi és európai napos oldalakat.

3 Responses “Rólunk” →
 1. minden elismerésünk nektek! tartalmas blog!

 2. Semmi szükség rátok Erdélyben, húzzatok a Golán-fennsíkra.


 3. Baka Miklós Áron

  2012. március 02.

  Kevés a mozgás… jó kis újság, jó kis közösség, csak kicsit hektikus a közlés gyakorisága (bagoly mondja bögölynek: hülye bögöly, dögölj meg:)

  Ha valami, akkor ez a veszélyes a szabadelvűségben… amikor mindkét lábát felemeli már az időbeli rendszeresség talajáról is… Remélem, csak grafikát váltotok nyárra, amiatt ez a hosszú leállás.

  A szabadelvűek írásai gyakran bántóak, gyakran az olvasó hátán csattanó gúnykörök, de nincs választása a felnőtt embernek, vállalnia kell a kritikák elviselését is bármilyen cselekedete mellett.

  Ahol kritika van, ott közösség is van és a közösségnek értékrendje is van, ezek pedig felbecsülhetetlen értékek éppen a bírált alany számára is. Uff 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: