X-Fucktor

Posted on 2010. szeptember 10. Szerző:

0


A kamera előtti intim együttléteket ezentúl a Szent István-korabeli szexuáletika következetes betartása – konkrétabban a Vatikán által is kiátkozott óvszer szigorú mellőzése – fogja jellemezni.

 

A magyarországi Heti Válasz szokatlan írással lepte meg közönségét: nagyon úgy tűnik, hogy a nívósabb jobboldali média mintaképeként emlegetett hetilap padlóközeli szintig engedte le a lécet. Azaz beszállt a – mindközönségesen gagyitévékként számontartott – RTL Klub és TV2 kereskedelmi csatornák nézettségi mutatókért vívott háborújába.

Pedig a konzervatív sajtó, mely – nem mellesleg – az erkölcsösen színvonalas szórakoztatás letéteményesének tekinti önmagát, eddig tüntetően tartotta a távolságot a kereskedelmi tömegtévézéstől. Hacsak pont nem a méla undor kinyilvánítása volt a cél. És tegyük hozzá, nem alaptalanul.

Most viszont máshonnan fújnak a szelek.

Az RTL Klub jobboldali kezekbe került. És egy csapásra átlényegültek a kalmártévékről és showműsorokról kialakult sztereotípiáink: az ugyanarra a kaptafára húzott, ugyanazon, unalomig bejáratott showbiznisz-elemekből építkező X-Faktor roppant hirtelenséggel erős, a hatáskeltő elemeket a vetélkedő feszültségével ügyesen ötvöző, dramaturgiailag felsőfokon megkomponált tehetségkutató műsorrá változott. Eltérően a minőség tekintetében „porig alázott” (gyengébbek kedvéért: továbbra is a balliberálisok kezén maradt) TV2 egészen hasonló stílusú Megasztárjától.

A fentiek szellemében már egészen világos az is, miként sikerülhet befércelni a Való Világ beharangozott negyedik sorozatát a forradalmian új műsorszerkesztési koncepcióba. Érthetőbben fogalmazva, hogyan lesz a

helyszíni közvetítéses dugásokról elhíresült

valóságshowból a globalizált világ mocska helyett igazi, magyarán keresztény és nemzeti értékeket népszerűsítő tévés produkció.

Ha nem lenne evidens: a kamera előtti intim együttléteket ezentúl a Szent István-korabeli szexuáletika következetes betartása – konkrétabban a Vatikán által is kiátkozott óvszer szigorú mellőzése – fogja jellemezni. Ily módon statuálva követendő példát vészesen fogyó magyar nemzetünk újbóli gyarapodásához.

(Megjelent a Manna.ro portálon)